Lid worden? Inloggen!

Iraaks kind overgevlogen naar Koeweit

Carcasstro - woensdag 16 april 2003 - 08:52


0

Ali Ismaeel Abbas, het Iraakse jongetje dat bij een Amerikaanse aanval op Bagdad beide armen verloor en ernstige brandwonden opliep, is woensdag per Amerikaans legervliegtuig naar Koeweit-stad overgevlogen. De 12-jarige Ali staat inmiddels symbool voor het leed dat de oorlog heeft aangericht onder de Iraakse burgerbevolking. Bij de aanval kwamen zestien familieleden van de jongen, onder wie zijn vader, zwangere moeder, broertjes en zusjes, om het leven.

Volgens Imad Najada, een van de behandelende artsen in Koeweit, is de toestand van Ali stabiel. Niet 60 procent van Ali's huid is verbrand, zoals eerder werd gezegd, maar 20. Vooral de voorzijde van de romp is ernstig verbrand. Chirurgen van het brandwondencentrum Saud A. Albabtain in Koeweit begonnen woensdag meteen met het verwijderen van dode huid. Ze zijn van plan huid van de rug en de billen te transplanteren naar de verbrande borststreek. Als er onvoldoende gezonde huid beschikbaar is, zullen de artsen synthetische huid gebruiken, zei Najada.

Het herstellen van ernstige brandwonden duurt in de regel rond een jaar. De behandeling kost honderdduizenden euro's. Op verschillende plaatsen op de wereld wordt al geld ingezameld voor de behandeling van Ali en voor armprotheses.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij