Lid worden? Inloggen!

Baby blijkt aan overdosis te zijn overleden

Carcasstro - maandag 14 april 2003 - 13:49


0

De 18-maanden oude baby die in juli vorig jaar in Wormerveer dood werd gevonden, blijkt aan een overdosis drugs te zijn overleden. Dat blijkt uit het onderzoek van de politie Zaanstreek-Waterland naar de dood van het meisje. De moeder van het kind is in januari aangehouden.

De moeder, die drugsverslaafd is, heeft nog een dochter van zestien en een zoon van veertien. Uit het onderzoek is gebleken dat de zoon op de fatale avond zijn zusje rond 20.00 uur in bed heeft gestopt. Toen vertoonde de baby al vreemde verschijnselen, zoals omvallen. Een dag later werd het meisje door haar moeder dood gevonden.

Toxicologisch onderzoek heeft aangetoond dat het kind meerdere malen verdovende middelen toegediend heeft gekregen. Ook bij de twee andere kinderen zijn sporen van drugs aangetroffen.

De 44-jarige moeder staat op de wachtlijst voor observatie in het Pieter Baan centrum. Daar zal onderzocht worden wat haar psychische gesteldheid was ten tijde van de dood van haar dochter. Op 2 mei moet de vrouw zich voor de rechter verantwoorden.

De vader van het slachtoffertje, die bij hen woont en ook verslaafd is, is ook door de politie verhoord. Hij bleek echter niets met het incident te maken te hebben. De twee andere kinderen zijn bij een pleeggezin ondergebracht.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij