Lid worden? Inloggen!

VS waarschuwen Iran, Syrië en Noord-Korea

RobzQ - donderdag 10 april 2003 - 09:31


0

De Amerikaanse onderminister voor Buitenlandse Zaken John Bolton heeft Iran, Syrië en Noord-Korea opgeroepen ,,de goede lessen te trekken uit Irak''. De VS beschuldigen deze landen net als Irak ervan massavernietigingswapens te hebben of te verspreiden.

Volgens Bolton zijn dergelijke activiteiten ,,niet in hun nationale belang''. Bolton sprak woensdag in Rome, waar hij overleg voerde met Italiaanse functionarissen en met afgevaardigden van het Vaticaan. De onderminister zei dat er nu ,,mooie kansen'' liggen voor vrede in het Midden-Oosten en dat het streven van de VS erop gericht is ,,vreedzaam'' de productie van massavernietigingswapens in de wereld te beëindigen.

Hij richtte zijn pijlen direct op Syrië. ,,Syrië is een goed voorbeeld waarvan ik hoop dat het niet langer streeft naar een chemisch en biologische wapenprogramma.''

De Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld betichtte Syrië er kortgeleden van militair materiaal door te laten voor buurland Irak. Damascus ontkende dat. Woensdag zei Rumsfeld in Washington dat Syrië wel degelijk ,,militaire assistentie'' blijft verlenen aan Irak. Bovendien zou het land gevluchte politiek functionarissen uit Irak hebben opgevangen.

Zie ook : Bush wilde al voor de verkiezingen de wereld domineren

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij