Lid worden? Inloggen!

Brok ijs mogelijk oorzaak ongeluk Columbia

RobzQ - maandag 10 februari 2003 - 13:04


0

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA maakte gister bekend dat een militaire radarinstallatie op de tweede dag van de vlucht van de verongelukte space shuttle Columbia heeft waargenomen hoe een onbekend object zich snel van het ruimteveer vandaan bewoog.

NASA zegt dat het denkbaar is dat zich aan de waterafvoer een brok ijs heeft gevormd. Dat is in het verleden, tot grote zorg van NASA, al vaker voorgekomen.

Een dergelijk brok ijs kan zijn afgebroken en een van de vleugels hebben beschadigd. Dat is er mogelijk de oorzaak van dat de Columbia vorige week zaterdag ontplofte bij de terugkeer in de dampkring.

Een week na de crash beginnen ook alternatieve oorzaken van de ramp zich op te dringen.

Straal op Columbia afgevuurd?

NASA-Onderzoekers van de Columbia space shuttle ramp zijn een merkwaardige foto van de Columbia die de dampkring binnenkomt aan het analyseren.

De foto laat een paarsachtige elektrische straal zien die op de Columbia afgevuurd wordt. De afbeelding werd genomen om 5:53AM. Zeven minuten later brak de shuttle in stukken boven Texas.

De fotograaf wil anoniem blijven en wil niet dat de NASA de afbeelding publiekelijk bekend maakt voordat ze het geanalyseerd hebben.

Afgelopen dinsdag heeft voormalig shuttle astronaut Tammy Jernigan die nu manager is bij Lawrence Livermore Laboratories de foto's naar Mountain View gebracht, waar de foto's met een NASA T-38 jet naar Houston gebracht werden.

Een reporter van de San Fransisco Chronicle was aanwezig toen de astronaut arriveerde. Toen hij de afbeeldingen op een groot beeldscherm liet zien had ze maar een woord: "Wow!".

In die kritieke afbeelding is een gloeiende paarse schicht van licht te zien dat met een kurkentrekkerbeweging naar beneden schiet achter de shuttle langs, en vanonder maakt het een haakse bocht en raakt de shuttle aldaar.

"Het is een anomalie", zegt Jernigan van de NASA. "We gaan dit grondig onderzoeken".

Columbia neergehaald door UFO

Volgens de wetenschapper Fuad Gasimov, hoofd van Azerbeidzjan's National Aero cosmic Agency is de space shuttle Columbia gecrashed doordat er contact gelegd is met wezens die niet geaccepteerd zijn door de world community.

Naar verluid hebben de VS in 1947 een overeenkomst gesloten met hogere beschavingen. In deze overeenkomst staat dat de VS de ruimte enkel voor wetenschappelijk onderzoek mogen gebruiken, maar niet voor oorlogsdoeleinden.

De VS hebben volgens Gasimov niet aan deze voorwaarden gedaan, en daarom acht hij het mogelijk dat de buitenaardse wezens sancties hebben getroffen. "Als de VS niet aan deze voorwaarden voldoen kan de woordvoerder van de wezens een dergelijke actie ondernemen. Het lijkt er op dat de Columbia gevaarlijke informatie aan boord had. Vanwege dit feit heeft een UFO de shuttle neergehaald", zegt Gasimov. Er is een vreemd object gezien toen de shuttle neerstortte. "Na de crash heeft president George Bush een subsidie van 3 miljard dollar toegekend voor UFO onderzoek" aldus Gasimov.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij