Lid worden? Inloggen!

Brabants dorpsleven - 100 jaar geleden

2

"Struise boerinnen aan het werk in de boerderij en op het veld, boeren die hun waar aan de man brengen op markten in de regio, de hondenkar, schapenwagen en Brabantse kar en vroegwijze Brabantse kinderen op het erf; samen vormen ze de kaartenreeks ‘Brabants Dorpsleven’. Fotografie was in die tijd nog bijzonder en fotografen en uitgevers wisten wat de mensen mooi vonden én wat goed verkocht." - Een website vol gedigitaliseerde afbeeldingen (prentkaarten, foto's en schilderijen) over hoe het er zo'n 100 jaar geleden aan toe ging in het mooie Brabant.

Zondag 23 juni 2019 - 10:48 - Reacties (0)

Zoek radiostations over de gehele wereld

1

Zin om eens luisteren naar een lokaal radiostation in Jamaica? Of liever traditionele muziek uit Azerbeidzjan? Kijk dan eens op radio.garden. Een website waar je radiostation over de gehele wereld kunt beluisteren. Simpel door een draai te geven aan een aardbol en in te zoomen op de regio waarvan je iets wilt luisteren.

Woensdag 20 september 2017 - 15:59 - Reacties (2)

44th Anniversary of the Birth of Hip Hop

1

"On August 11, 1973, an 18-year-old, Jamaican-American DJ who went by the name of Kool Herc threw a back-to-school jam at 1520 Sedgwick Avenue in the Bronx, New York. During his set, he decided to do something different. Instead of playing the songs in full, he played only their instrumental sections, or “breaks” - sections where he noticed the crowd went wild. During these “breaks” his friend Coke La Rock hyped up the crowd with a microphone. And with that, Hip Hop was born." - En google heeft er een kick-ass doodle van gemaakt.

Maandag 4 september 2017 - 18:40 - Reacties (0)

Gemeenten Atlas

1

Leuke website voor de liefhebbers van landkaarten. Gemeentenatlas.nl bevat actuele kaarten van alle continentale Nederlandse gemeenten. Het beste uit open geodata bronnen is gecombineerd in klikbaar rasterkaarten. Klik op een gemeente om die gemeentekaart te downloaden als JPG.

Maandag 3 juli 2017 - 13:30 - Reacties (0)

Quick Draw - Google's AI raadt wat gebruikers tekenen

1

Quick Draw is een spelletje van google waarbij de computer probeert te raden wat je tekent. Je krijgt eerst een opdracht van de computer en twintig seconden de tijd om het plaatje te tekenen. Ondertussen poogt Google's kunstmatige intelligentie te raden wat je aan het tekenen bent. Een banaan is goed te doen maar de Mona Lisa in twintig seconden redelijk natekenen blijkt knap lastig. Je kunt achteraf de associaties nakijken die de AI maakt tijdens het tekenen.

Donderdag 17 november 2016 - 00:19 - Reacties (0)