Lid worden? Inloggen!

Help Evia

1

Afgelopen zomer is het Griekse eiland Evia zwaar getroffen door verwoestende bosbranden. Bossen, akkers, wijn- en boomgaarden en bijenkorven gingen in rook op. Een ramp voor de inwoners van het eiland. De nieuwszenders zijn inmiddels weg. De aandacht is verslapt. Maar de toekomst van de 40.000 inwoners van Noord-Evia ziet er nog steeds onheilspellend uit. Help Evia is een stichting opgericht door door Grieken in Nederland met als doel hun mede-eilandbewoners te helpen. Directe hulp en geen strijkstok waar het geld blijft hangen.

Zaterdag 13 november 2021 - 11:53 - Reacties (0)

Nachtvibes - Online agenda Eindhoven

1

Nog geen plannen voor vanavond. Maar je moet er gewoon even uit! Kijk eens op Nachtvibes; Discovery Nightlife in Eindhoven. Een handig overzicht van wat er te doen is en waar.

Vrijdag 29 november 2019 - 11:53 - Reacties (0)

Brabants dorpsleven - 100 jaar geleden

2

"Struise boerinnen aan het werk in de boerderij en op het veld, boeren die hun waar aan de man brengen op markten in de regio, de hondenkar, schapenwagen en Brabantse kar en vroegwijze Brabantse kinderen op het erf; samen vormen ze de kaartenreeks ‘Brabants Dorpsleven’. Fotografie was in die tijd nog bijzonder en fotografen en uitgevers wisten wat de mensen mooi vonden én wat goed verkocht." - Een website vol gedigitaliseerde afbeeldingen (prentkaarten, foto's en schilderijen) over hoe het er zo'n 100 jaar geleden aan toe ging in het mooie Brabant.

Zondag 23 juni 2019 - 10:48 - Reacties (0)

Zoek radiostations over de gehele wereld

1

Zin om eens luisteren naar een lokaal radiostation in Jamaica? Of liever traditionele muziek uit Azerbeidzjan? Kijk dan eens op radio.garden. Een website waar je radiostation over de gehele wereld kunt beluisteren. Simpel door een draai te geven aan een aardbol en in te zoomen op de regio waarvan je iets wilt luisteren.

Woensdag 20 september 2017 - 15:59 - Reacties (2)

44th Anniversary of the Birth of Hip Hop

1

"On August 11, 1973, an 18-year-old, Jamaican-American DJ who went by the name of Kool Herc threw a back-to-school jam at 1520 Sedgwick Avenue in the Bronx, New York. During his set, he decided to do something different. Instead of playing the songs in full, he played only their instrumental sections, or “breaks” - sections where he noticed the crowd went wild. During these “breaks” his friend Coke La Rock hyped up the crowd with a microphone. And with that, Hip Hop was born." - En google heeft er een kick-ass doodle van gemaakt.

Maandag 4 september 2017 - 18:40 - Reacties (0)