Lid worden? Inloggen!

De Roof Boom

Storm Alliance - donderdag 1 december 2011 - 14:58


0

Crisis, Sinterklaas, Kerst, Arabische Lente, Download verbod, 130km, allemaal reuze belangrijk, maar vandaag wil ik het eens hebben over Nederland's meest waardige tegenstander:

DE BOOM en meer specifiek: de roof-boom.

De Boom?, zult u zich afvragen? Jazeker, lastige dingen, willen niet luisteren: plant je ze in een rijtje, gaan ze na verloop van tijd toch hun eigen weg en ze willen ook al helemaal niet vierkant zijn, zodat we ze in die handige stapelbare kratten kunnen vervoeren.

Ondingen.

Nu blijken het ook nog eens niet van die vreedzame schepsels te zijn waar we ze altijd voor hebben aangehouden. Ik bedoel: de boom, dat is toch het wezen bij uitstek dat je associeert met begrafenissen; als al het geweld al heeft plaats gevonden en er alleen nog ruimte is voor vrede, hemel en bezinning.

Niks is minder waar, het zijn genadeloze killers. Nietsontziende creaturen die bedachtzaam alles wat op hun pad komt uit de weg ruimen. Zoals daar is de Eik, toonbeeld van rust en harmonie. Een boom waaronder je helemaal tot rust kan komen, met ruimte voor contemplatie.

Image : http://img405.imageshack.us/img405/2602/bigoaktree11913.jpg


De reden dat je zo fijn tot rust kan komen onder die Eik, is omdat er letterlijk niets anders meer is dan jij en je gedachten! Niks natuur, de Eik zorgt er eigenhandig voor dat alle overige beplanting uitgeroeid wordt, niets mag ook maar een klein zonnestraaltje ontvangen dat de immer hebzuchtige Eik misschien wel nodig denkt de hebben. De Eik snijdt ieder ander de pas af tot die eerste levensbehoefte: zonlicht. Je reinste geocide is het!

Nee dan de Palm Boom. Iedereen weet natuurlijk dat het levensgevaarlijke wezens zijn, die zomaar als donderslag bij heldere hemel je leven in een hel kunnen veranderen. Niet voor niets heeft ieder zichzelf respecterende burgemeester deze weduwmaker allang buiten de stadsgrenzen verbannen. Een vrucht, vermomd als noot [nee wat zeg ik als: 2 kilo wegende bowlingbal!], die zomaar van 18 meter hoogte op je hoofd wordt afgevuurd. En meestal zonder duidelijk aanwijsbare reden, zinloos geweld in optima forma.

Buiten dit zeer bedenkelijk tijdverdrijf, is er een tweede gevaar wat op de loer ligt: de expansiedrift van de Palm Boom. Wij maar allemaal denken, och wat leuk zo'n Palm Boom aan het strand: maar ja, pure calculatie. Die Palm Boom is misschien niet zo behendig als bijvoorbeeld zijn mederovers de katachtigen, maar minstens even zo sluw. Naast de oceaan laten ze hun vruchten in het water vallen; deze drijven af, waardoor er nu bijna op ieder continent al een heel contingent Palmen te vinden is. En de opmars lijkt niet te stoppen. Want wij mensen zijn sukkels, en dat weten ze, Net als met de subtropische halsbandparkieten denken de meesten: goh wat leuk zo'n exotisch plaatje, maar ondertussen is alleen Antartica nog een Palm-Boom vrije zone.

Gelukkig hebben we dat in Nederland al heel lang geleden aan zien komen en zijn er hier louter nog Iepen aangeplant. Iepen zijn een beetje de zwakzinnigen onder de bomen. Iepen zijn namelijk vooral een gevaar voor zichzelf. Plant je alleen maar Iepen in een straat, dan heb je ze geheid binnen een jaar uitgeroeid aan de Iepenziekte. Ze komen zo gegarandeerd op een vreselijke manier aan hun einde, nemen daarbij alle soortgenoten in een beperkte straal mee n zorgen ervoor dat er op die plek een flinke periode helemaal niks kan groeien.

En daar kunnen we dan wl iets plaatsen wat zich aan onze regeldruk en liefde voor geometrische vormen kan houden, een bakstenen parkeerplaats bijvoorbeeld, met een patroontje.

Image : http://img856.imageshack.us/img856/9012/parkk.jpg

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij